BEMUTATKOZÁS

Darabos Balázs
okl. építészmérnök
igazságügyi szakértõ
építész tervezõ
tel.:06-70-3132-305
info@bio-solar-haz.hu

Az ember megbetegedésének egyik fõ forrása az épített környezete, a háza, lakó és munkatere.

Dr. Kuba Gellért tanár úr tanítványaként azt a célt tűztem ki magamnak, hogy képviseljem az ökologikus építészeti szemléletet, és széles körben megismertessem mindenki számára. A földi energiahordozókból kinyerhető energiaforrások végesek, viszont a megújuló energiaforrások szinte korlátlanul rendelkezére állnak. A bányászattal kinyert fosszilis energiahordozók elégetése környezetszennyezést okoz, mely szennyezi a levegőt, az élelmiszereinket és az ivóvizeinket egyaránt. Ezért olyan építési technológiák bevezetésére és ökologikus épületek építésére kell törekedni, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak el és megújuló energiák felhasználásával működtethetők. Az oldalon betekintést nyújtunk az általunk képviselt ökologikus gondolkodásba, továbbá olyan szolgáltatásokat nyújtunk, mellyel segítjük és támogatjuk ökologikus, energiatakarékos és egészséges életteret nyújtó épületek létesítését.

Az építészetnek választ kell adnia a mai kor kihívásainak, pl. az energiafüggőségre is, megteremtve az egyszerű túlélés eszközét, a védelem céljául szolgáló épületet.

Az egészséges lakóház nem egy kiváltság kellene, hogy legyen, hanem bárki számára elérhető szükséglet, alapvető emberi jog.

MEGBÍZÓINKNAK AZ ÖKOLOGIKUS, A BELSÕ - KÜLSÕ KÖRNYEZETET VÉDÕ, BIO-FIZIOLÓGIAILAG EGÉSZSÉGES, ENERGIATAKARÉKOS, ÉPÍTÉSI KÖLTSÉGET NEM NÖVELÕ TERVEZÉSI IRÁNYELVEKET és PUBLIKÁCIÓINK ELOLVASÁSÁT IS AJÁNLJUK AZ ÉPÜLET PROGRAMJÁNAK MEGFOGALMAZÁSAKOR.