MŰSZAKI ELLENŐRZÉS

A műszaki ellenőrzés célja egy jól megtervezett épület minőségi felépítésének a felügyelete. A műszaki ellenőr egy külön jogosítvánnyal rendelkező mérnök szakember, aki a figyelemmel kíséri az építkezés teljes folyamatát és a beavatkozik, ha szükséges. Feladatai közé tartozik a minőség felügyelete, a hibás teljestések javításainak elrendelése, ilyen helyzet kialakulásának megelőzése, lehetőleg megakadályozása, a kivitelezői rész-számlák tartalmának ellenőrzése, a hibátlan teljesítések igazolása.

 

A műszaki ellenőrrel megakadályozható a hibás kivitelezés, csökkenthető a hibás teljesítés és a hibajavítás miatti késedelem, a vitás helyzetek elkerülhetők a közreműködése által. A műszaki ellenőr a tulajdonos maximális bizalmát kell, hogy élvezze ahhoz, hogy hatékonyan felléphessen a viták megelőzésekor. A műszaki ellenőr nagy mértékben tehermentesíti a tulajdonost a feszült helyzetek átélésében és mindent dokumentálva folyamtos tájékoztatást ad a tulajdonosnak a beruházás állásáról.

 

A műszaki ellenőrzés honoráriuma lehet havi átalánydíjas, alkalmankénti napidíjas, vagy beruházási érték százalékában megállapított átalánydíjas szolgáltatás.